8.nap GYÜMÖLCS

2008 március 11. | Szerző: |

 Nagyon nem kívántam ezt a napot, de délben elmentem vásárolni egykét gyümölsöt, és isteni finom tumixot kotyvasztottam belőle.A díszítés csak a látványnak szólt: kandírozott gyümölcs,mazsola,eper,cukormentes kakaópor.

2 db banán, kb 7 dl cukormentes almelé +pár szem mirelit eperke összetrutyimutyi és mellé mazsolát szemezgettem egykis földimogyoróval.(nemtonnaszámratermészetesen!)

és hogy kibírjam ezt a napot, megvettem a holnapi ennivalómat is, amit ma fogok előkészíteni.

Vettem 2 db felső csirkecombot meg 2 db csirkeszárnyat.Namost terveim szerint mind a kétfélecsirkehusit beáztatom egy napra fokhagymás tejbe (iszonyúanfinomízeleszutána) és salátával fogom eszegetni. Majonézes salátával, mimással 😀 A felső csirkecombot lehet hogy nem olivaolajon sütöm meg tepsiben mint a szárnyat, hanem arra gondoltam, hogy 1 tojást összekeverek reszelt sajttal és ezt teszem a csirkecombi tetejére ésúgy süteömmeg. Majdmég holnapig ezt megálmodom.

A fokhagymés-őrültborsos-tejes pácban a csirkehusik:

(Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy a pác eredeti receptje: fokhagyma,tej, pulykamell szeletek, minimum 12 órára hűtőbe rakni és állni hagyni, aztán a szeletkéket picit besózni, kipanírozni és olajban kisütni. Úgy tényleg az igazi,panír nélkül,sütőben még nem próbáltam, de majd holnap élménybeszámolok róla. Érdemes a felső csirkecombot kifilézni, és a húsba késsel itt-ott bevágni,hogy a hús magábaszívja a pác ízét.Könnyen elkészíthető,és aki nem fogyókúrázik az mindenképpen próbálja ki kipanírozva!Felűlmúlhatatlan, és biztos hogy a család egyik kedvence lesz)

Édesanyám csinált egyszer régen olyan csirkeszárnyat, amit valami fehérboros különleges sajtos panírba forgatott és olajon sütött meg, csak már nem emlékszik a receptre.. olyat akartam csinálni, de én úgy gondolom,hogy abban a panírba van liszt.. mindegy, azért majd utána nézek.

A keményítő napra is elméletben meg van az ennivaló: valószínűleg paprikáskrumplit fogok csinálni, természetesen virslivel és kolbásszal. (persze én nem fogok virslit meg kolbászt enni, de a kiscsalád biztos eszik belőle, és legalább az íze belefő.)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!